iDilego.hu

Tavaszi nagytakarítás! Hogyan kezdjünk hozzá?

02.03.2023

0

Tavaszi nagytakarítás! Hogyan kezdjünk hozzá?

Öt egyszerű lépés a tavaszi kert feltámasztásához!

Süt a nap, csiripelnek a madarak, minden jel arra utal, hogy közeleg a tavasz. Ilyenkor nem csak saját magunkat kell gatyába rázni a nyári szezonra, de a kert is igényel egy kis törődést a hosszú téli hónapok után. Adunk öt tippet, hogyan kezdj neki, hogyan lehet garantáltan színpompás a kert tavasszal. Úgyhogy elő azokkal a szerszámokkal, a virágok nem nyílnak ki maguktól!

1. Végezd el a tavaszi nagytakarítást!

Az első lépés nem más, mint a kert kitakarítása. Szedd össze a szemetet, távolítsd el a megmaradt havat! Gyomláld ki a gazokat alaposan, gyökerestül, nehogy visszanőjenek! Ilyenkor a kerti szerszámokat is érdemes leporolni, megélesíteni, hiszen szükséged lesz rájuk a növények és a talaj karbantartásához.

2. Támaszd fel a talajt!

Télen kiszárad és összetömörödik a talaj, amit muszáj orvosolni. Mint egy igazi doktornak, neked is érdemes diagnózist felállítani, hogy megállapítsd, milyen tápanyagokra és vitaminokra van szüksége a földnek. Így tudhatod meg, mi kell a megfelelő komposzt kikeveréséhez. A trágyázásról se feledkezz meg, hiszen azáltal lesz csak igazán egészséges a kert!

3. Metszd meg, amit szükséges!

A fákra is ráfér egy kis felfrissülés, amit a visszanyesésükkel érhetünk el. Ezáltal megszabadíthatjuk őket a régi, elgyengült ágaktól és esélyt adhatunk az új hajtások növekedésének. A nyári növényeket kora tavasszal kell visszavágni, míg a virágzó fákat elég hervadás után. Így még tovább gyönyörködhetsz bennük!Hlavní fotografie

4. Használj talajtakarót!

A komposzt és a trágya mellett a talajtakarók is sokat segíthetnek az egészséges kert kialakításában. Megelőzik a gazok és a betegségek elterjedését, valamint szigetelő és nedvességtartó hatásuk is van. Mindig hagyj ki pár centimétert a növények törzse körül, így nem rothadnak el a gyökereik!

5. Ültess új lakókat!

Ha már a kert minden régi lakóját helyrepofoztad, foglalkozhatsz az új jövevényekkel is. Ültethetsz árvácskát, tulipánt, salátát vagy paradicsomot, amit csak akarsz. Választhatsz évelő növényeket, de olyanokat is, amik túlélik a telet, így évekig gyönyörködhetsz bennük.

Mire figyelj oda a továbbiakban?

Sikerült feltámasztani a kertet és minden csodásan virágzik? Nagyszerű! De ne felejtsd el, hogy a kert folyamatos ápolásra szorul, nem hagyhatod magára! Az öntözés, gyomlálás és az elhervadt virágok leszedegetése nélkül a pompa sem marad meg. A törődést azonban minden növény látványosan meghálálja. Légy felelős kiskertész és élvezd a munkád gyümölcsét!


Vissza a bloghoz

Hozzászólások a cikkhez (0)

Név
Adja meg a nevét
Kapcsolattartó e-mail
Adja meg az e-mail címet
Az Ön üzenete
Írja be az üzenetet
A csillaggal jelölt * mezők kitöltése kötelező
Betöltés
Letöltés...