iDilego.hu

Jó az idő a sárkányreptetéshez

24.08.2021

0

Jó az idő a sárkányreptetéshez

Emlékszik Ön is gyerekkorára, mikor a szabadban egy közeli mezőn házilag készített papírsárkányt eregetett? Bár eljárt felettünk az idő, de vágyaink és emlékeink megmaradtak. Ma már nem csak gyerekek eregetnek sárkányt és a mai papírsárkányok a felnőttek számára is kellemes és mókás időtöltés. A piacon sárkányok széleskörű választéka kapható. Amennyiben kellemes szórakozást keres, biztosan nem okoz csalódást Önnek.

Keltse fel a figyelmet a legnagyobb modellel

Biztosan emlékszik az első papírsárkányra, melynek szinte lehetetlen volt befolyásolni a repülési irányát. Ez már a múlté, mivel a sárkány konstrukciója és irányítása hatalmasat lépett előre. Például az XXL papírsárkány, mely felkelti érdeklődését nagyságával és könnyed reptetésével. A két zsinórnak köszönhetően nem bonyolult konkrét irányba küldeni a sárkányt és maximálisan élvezheti az eregetést.

Hogyan kell irányítani a modern papírsárkányt?

A modern sárkányok többsége ma már 2 zsinórral rendelkezik. A zsinórok segítségével képesek leszünk a papírsárkányt akár több tíz méter magasságba repíteni és a zsinóroknak köszönhetően könnyedén irányítható. Összességében a sárkány használata és irányítása nagyon egyszerű. Minden azon az elven működik, hogy amelyik oldal zsinórját húzzuk, a sárkány fokozatosan abba az irányba fordul el. Akár 10-12 fordulatot is csinálhat egy irányban, de ezt követően célszerű ugyanannyit forgatni az ellenkező irányba is, hogy a zsinór kitekeredjen.

Mi a legfontosabb? A szél

A sárkányeregetés elengedhetetlen tényezője a szélfúvás. Enyhébb szélfúvásban a papírsárkány lassúbb, viszont erősebb szélben jelentősen felgyorsul. Minél gyorsabb a sárkány, annál nehezebben irányítható. Enyhébb szelekben figyelni kell a sárkány sebességére is, mely alacsony sebességnél átesik. Magyarország területén elhelyezkedéséből következően a leggyakoribb szélirány az északnyugati. Az általános cirkuláció északnyugatias irányú fő áramlása a Dunántúl keleti felén és a Duna-Tisza közén érvényesül legjobban, míg a Tiszántúlon északkeleti az uralkodó szélirány.

Vissza a bloghoz

Hozzászólások a cikkhez (0)

Név
Adja meg a nevét
Kapcsolattartó e-mail
Adja meg az e-mail címet
Az Ön üzenete
Írja be az üzenetet
A csillaggal jelölt * mezők kitöltése kötelező
Betöltés
Letöltés...