iDilego.hu

Idén karácsonykor végre spórolhatsz!

06.12.2022

0

 Idén karácsonykor végre spórolhatsz!

Spórolni szeretne karácsonykor? Valószínűleg nem te leszel az egyetlen. Mivel az élelmiszerektől a fogyasztási cikkeken át az energiaig mindennek drágul az ára, sokan komolyan átnézik az idei kiadásaikat. Van azonban olyan is, amilyen módon az előző évekhez hasonlóan élvezhetjük a karácsonyt, mégpedig okosan.

Például a karácsonyi fények igazi ünnepi hangulatot teremtenek. Azt fontolgatja, hogy idén teljesen elhagyja őket? Ez tényleg hiba lenne. A LED karácsonyi fényfűzérekkel a pénztárcája nem szenved komolyabb károkat, és ugyanolyan varázslatos karácsonyt fog élvezni, mint bármikor máskor.

Mennyi pénzt takaríthat meg a LED technológiával?

Köztudott, hogy a LED-ek nem bocsátanak ki hőt a hagyományos izzókhoz képest, ellenállnak az ütéseknek, és akár 90%-ot is megtakarítanak az áramköltségekben. Ráadásul az egyes LED-ek élettartama akár 2000 óra világítás is lehet, így az Ön LED-es világítása a korábbiaknál sokszorosan tovább fog szolgálni ami szintén számít megtakarításnak.

Vegyünk példának egy családot, akiknek 10 villanykörte van a lakásában és átlagosan napi 3 órát használja. A korábbi izzók 60 W-ot fogyasztottak óránként, így tíz izzó „égett át" 0,6 kWh-t (3 óra alatt 0,9 kWh). Ha ezeket az izzókat lecseréli modern, 10 wattos, lényegében azonos fényerejű LED-izzókra, fogyasztása 0,1 kWh-ra csökken. (0,3 kWh 3 óra alatt).

Ugyanez a helyzet a díszvilágításunkkal is. Például a Voltronic karácsonyi lánc 400 LED-del (színes) 0,064 Wattot fogyaszt LED-enként. A teljes lánc tehát hasonló energiafogyasztású, mint egy modern energiatakarékos izzóé mindössze 6,5 W. Ez pedig egy 40 méter hosszú karácsonyi lánc!

Karácsonyi fények? Használd okosan!

További megtakarítást érhet el például egy időzítővel ez egy hasznos találmány, amellyel karácsonyi világítási kínálatunk nagy része rendelkezik. Az időzítő segítségével beállíthatja a fénylánc, az eső vagy a függöny bekapcsolásának idejét. A világítás ezután 6 órán keresztül világít, és további 18 órán át kikapcsol. Így elaludhatsz a karácsonyi fények romantikus fényében, de az energiafogyasztás nem haladja meg az elviselhető határt.

A napelemes karácsonyi fények külön fejezetet képeznek. A világításban lévő napelem a nap fényével töltődik egész nap, a világítás szürkületkor aktiválódik, majd a napfény beköszöntével újra kikapcsol. Természetesen meg kell említeni, hogy a téli napsütés gyakran gyenge az egész éjszakás világítás világítására, de esténként megbízhatóan teremt ünnepi hangulatot.

Ez a karácsony nem a kompromisszum ideje! Szerezzen be új karácsonyi fényeket LED diódákkal, és takarítson meg áramot anélkül, hogy elveszítené otthona ünnepi hangulatát.

Vissza a bloghoz

Hozzászólások a cikkhez (0)

Név
Adja meg a nevét
Kapcsolattartó e-mail
Adja meg az e-mail címet
Az Ön üzenete
Írja be az üzenetet
A csillaggal jelölt * mezők kitöltése kötelező
Betöltés
Letöltés...