iDilego.hu

A tökéletes grillezés

11.06.2019

0

A tökéletes grillezés

A tökéletes grillezés

A grillezés eredeti jelentése, hogy az ételt nyárson, rácson vagy rostélyon sütjük meg. Erre végszükség esetén alkalmas lehet a konyhai tűzhely is, de akkor tuti, hogy senki nem beszél grill-partiról. Ami viszont meglehetős népszerűségnek örvend kora tavasztól késő őszig.

A sikeres grillezésre, a parázs felett megpirult hús ízeire, a faszén füstjétől különleges zamatot kapott zöldségre, az ínycsiklandozó illatokra viszont vendégek és vendéglátók hetek múltán is behunyt szemmel, a szájukban összefutó nyállal emlékeznek vissza. Igaz, az is maradandó élmény, ha a faszenes sütőből kicsapó lángok megzabolázásához a tűzoltókat kell kihívni, de mégiscsak az az igazi, ha a finomságokat és nem a leégett víkendház szomorú látványát idézzük vissza.

Tekintve, hogy a házi grillezés- kertben, teraszon, akár a balkonon - egyre népszerűbb, ma már számlálhatatlan ehhez használatos eszközt vásárolhatunk a nyárstól a kertben felállítható kemencéig. Az első lépés a környezethez és tapasztalatunkhoz jól megválasztott grillsütő kiválasztása. Kapható gázgrill is, ami gázpalackkal működik. Begyújtása könnyű és nem igényel különösebb előkészületet, a hőfok könnyen szabályozható, sőt, gazdaságosabb, mint a faszenes grill – de ezzel az erővel tényleg a konyhában is elkészíthetnénk az ételt.

BBQ Garth faszenes grill

BBQ Garth grill

Az egyik legkedveltebb grillsütő a piacon. Főzés, sütés, füstölés vagy akár csak melegen tartásra is ideális. A grillsütő fedele beépített hőmérővel van ellátva, melynek segítségével beállíthatja a kívánt hőmérsékletet. A beépített kerekeknek köszönhetően a grill könnyedén áthelyezhető tehát nem szükséges szétszedni majd újból összerakni. Festett fémlemez szerkezet melynek vastagsága 1,0 mm. A vázszerkezet nagyon masszív, fémcsövekből készítve, a kerekek átmérője 25 cm. További praktikus kiegészítője a két tároló polc, valamint a forgatható rost mely hosszú ideig megtartja a hőt, famarkolat mely megvédi az esetleges égési sérülésektől. Tüzelőanyagnak használhat faszenet, fát vagy fabrikettet.

Gázgrill Manhattan

Manhattan grill

Ez a mobil gázgrill kiváló minőségű fém - rozsdamentes acélból készült. 6 Flame Tamer égővel rendelkezik. Az égőknek külön szabályozása és piezoelektromos gyújtása van. Van egy oldalsó égö is, külön vezérléssel és piezoelektromos gyújtással. A Manhattan Grill tartalmaz egy gázpalack csatlakozó tömlőt és nyomáscsökkentőt. A zsírgyűjtő kihúzható polc megkönnyíti a tisztítást

Vissza a bloghoz

Hozzászólások a cikkhez (0)

Név
Adja meg a nevét
Kapcsolattartó e-mail
Adja meg az e-mail címet
Az Ön üzenete
Írja be az üzenetet
A csillaggal jelölt * mezők kitöltése kötelező
Betöltés
Letöltés...