iDilego.hu

A legjobb őszi beltéri játékok

02.11.2022

0

A legjobb őszi beltéri játékok

Az őszi játékok fontossága

Az ősz beköszöntével elindul az iskola is. Ez több kötöttséget és kevesebb szabadidőt jelent a gyerekek számára, miközben változatlanul nagyon sok energiájuk van. Ez az időszak gyakran megviseli a gyerekeket a mi feladatunk, hogy motivációt és jókedvet teremtsünk nekik különböző őszi játékok segítségével.

Gondoskodjunk az évszakhoz illő játékokról! A sokszínűséget, a gyerekek érdeklődési körét és a fejlesztő hatás fontosságát szem előtt tartva válasszunk őszi játékokat, bel- és kültérre egyaránt.

Legyen szó óvodásokról vagy iskolásokról, a következő őszi játékötletek segítségével könnyebben átvészelhetitek a borongós őszi időszakot.

Kétségtelen, hogy az őszi játékok gyerekeknek és a szülőknek is pozitív hatással vannak a mindennapjaikra. De miért olyan fontosak ezek a játékok?

Motiváció

Az iskola a gyerekeknek olykor kedvét szegi, ezért fontos, hogy legyenek eszközeink a motiváció fenntartására. Próbáljunk meg a kedvükben járni, ne hagyjuk, hogy nagyon lehangolódjanak! Mutassuk meg, hogy minden évszaknak és időjárásnak van haszna, helye és ideje, ezért nem kell csüggedni, hogy nincs több strandolás.

Készségfejlesztés

A gyerekek készségfejlesztése minden korban nagyon fontos. Amikor elkezdődik az iskola, méginkább fókuszba kerül ez a terület: az őszi fejlesztő játékok segítségével könnyebben hangolódhatnak a tanulásra. Erre a célra a legjobbak többek közt a kreatív játékok, amik egyszerre fejlesztik és szórakoztatják a gyerkőcöket.

Szülő-gyerek kapcsolatok

Az őszi estéken a szülők is több időt töltenek munka után a négy fal között. Az esetleges feszültséget a társasjátékok segítenek feloldani. Ráadásul a közös játék az egész családot leköti, miközben fejleszti a családi kapcsolatokat.

Őszi játékötletek beltérre

Az őszi időjárás szeszélyes: egyre hűvösebb van kint és egyre több a csapadék is. Ezért fontos, hogy készüljünk beltéri játékokkal!

Beltéri őszi játékok gyerekeknek

Szempontok:

Főleg izgalmas játékok legyenek, amiket nagyon élveznek a kicsik, ezért akár hosszú időre is lekötik őket.
Ilyenkor bevethetők az őszi fejlesztő játékok, de fontos, hogy ne vegyék észre, hogy játék közben valójában tanulnak is.
Praktikusak a kisebb játékok, amiket bevihetnek az oviba is, és a csoporttársakkal közösen játszhatnak velük.
Fontos, hogy a gyermek kötődjön az óvodai feladatokhoz és játékokhoz!
Ötletek:

                                 Kifestő
Öltöztetős játékok őszi ruhákkal
Puzzle
Őszi fejlesztő játékok
Diavetítő
LEGO, LEGO Duplo építőjáték


Vissza a bloghoz

Hozzászólások a cikkhez (0)

Név
Adja meg a nevét
Kapcsolattartó e-mail
Adja meg az e-mail címet
Az Ön üzenete
Írja be az üzenetet
A csillaggal jelölt * mezők kitöltése kötelező
Betöltés
Letöltés...